Βιογραφικό

Λέων Κ. Ιούμπας | Χειρουργός

Λέων Κ. Ιούμπας | Χειρουργός

Ο Χειρουργός Λέων Κ. Ιούμπας είναι πτυχιούχος της Ιατρικής Σχολής Κλουζ-Ναπόκα από 1985 και αποφοίτησε με βαθμό άριστα. Το 1996 απέκτησε τον τίτλο της ειδικότητας της Γενικής Χειρουργικής, αφού πρώτα τελείωσε την ειδίκευση του στο Νοσοκομείο «Ο Ευαγγελισμός» (3η Χειρουργική Κλινική, Λαπαροσκόπικη Μονάδα). Εκτοτε ο χειρούργος ασκεί ελεύθερο επάγγελμα εκτελώντας ένα μεγάλο αριθμό επεμβάσεων γενικής χειρουργικής όπως θυρεοειδεκτομή, χολοκυστεκτομή, κήλη, σκωληκοειδεκτομή, μαστεκτομή, σπληνεκτομή, αφαίρεση όγκων έντερου, στομάχου, παγκρέατος, αιμορροιδεκτομή και κύστη κόκκυγος, χρησιμοποιώντας την λαπαροσκόπηση ή την κλασική χειρουργική μέθοδο.

Οι επεμβάσεις πραγματοποιούνται σε ιδιωτικές κλινικές, όπως το Υγεία, το Μητέρα, το Ευγγενίδειο Θεραπευτήριο και το Αττικό Θεραπευτήριο.

leon-iubas

Στο ιδιωτικό μου ιατρείο υπάρχει δυνατότητα πραγματοποιήσης μικρών επεμβάσεων, αναίμακτα και με τοπική αναισθησία, όπως όγκους-κύστες δέρματος, σπίλους δέρματος, βιοψίες, είσφρυση όνυχος καθώς και ευριαγγείες. Παράλληλα, σε αυτό το διάστημα παρακολούθησα πάνω από 50 ελληνικά, διεθνή συνέδρια και μετεκπαιδευτικά σεμινάρια. Επιπρόσθετα, συνέβαλα και στη συγγραφή ιατρικών άρθρων, τα οποία είναι δημοσιευμένα στα ελληνικά και ξένα περιοδικά.

Η χειρουργική αν και «τραυματική» ειδικότητα, έχει την δυνατότητα να θεραπεύει, να απαλύνει τον πόνο ή να απομακρύνει το «κακό». Πίσω από κάθε χειρουργική πράξη κρύβονται πολλές λεπτομέρειες στα πλαίσια της διάγνωσης, εκτέλεσης της επέμβασης, αποθεραπείας, καθώς και ο πιο σημαντικός παράγων είναι ο ασθενής, ο όποιος θα υποστεί την επέμβαση, με δικαιολογημένο άγχος ή φόβο. Όλα αυτά τα λαμβάνω σοβαρά υπόψιν μου, τα σέβομαι και συνεχώς βελτιώνονται προς ένα ολοκληρωμένο, σταθερό και καλό αποτέλεσμα.